torstai 10. marraskuuta 2011

Herkkuilta

Minä kun olen aika herkkusuu, niin tässä tulee pitkästä aikaa herkkupostaus!

Olen tällä hetkellä Tukholmassa ja päätin tehdä mutsille yllätykseksi ihanat ruuat valmiiksi, kun hän tulee
kotiin.

Tykkään hampurilaisista kuin hullu puurosta ja tällä kertaa teinkin DeLuxe-hampparit omaan tyyliini. Lisukkeina oli itsetehtyjä bataattilastuja sekä uunilohkoperunoita sekä parmankinkkuun kääräistyjä avokadosiivuja.


Kuva näyttää melko onnettomalta ja ehdin vähän ennen kuvaamisen muistamista jo aloittaakkin, mutta maku oli melko supreme. Mutsi oli sitä mieltä, ettei ole koskaan saanut niin hyvää hampurilaisateriaa. Kaikkea äidit tyttärilleen valehtelevatkin :D. No ei kai.

Näihin se käy:

Bataattilastut & Uunilohkoperunat

1 iso bataatti
muutama peruna
öljyä
suolaa
pippuria

Bataatit viipaloidaan ohuiksi juustohöylällä, dipataan öljyyn ja ladotaan vieriviereen. Päälle rouhitaan suolaa ja mustapippuria. Paistetaan uuniin yläosassa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Paiston jälkeen nostellaan lastut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Käytin itse kuivattamisessa myöhemmin vielä uunia, paahdoin lastuja 80 asteessa, jotta kuivuivat nopeammin.

Perunat ovat vielä simppelimmät. Perunat pestään ja lohkotaan. Puoliksi - puoliksi - puoliksi, niin tulee musta sopivan kokoisia. Sivellään päälle öljyä ja suolataan hyvin. Paistetaan uunin keskiosassa 200 asteessa noin puolisen tuntia.

Hampparit

Hyviä sämpylöitä
Pihvimaun mukaan joko jauhelihasta tai ulkofileestä
Bearnaisekastiketta
Rucolaa
Pihvitomaatti
Maustekurkkua
Punasipulia
Balsamicoa

Paista pihvit ja paahda sämpylät. Täytä sopiviksi leikatuilla vihanneksilla ja muilla täytteillä. Tarjoile. Laitoin itse näin: pohja - balsamico - pihvi - bearnaise - tomaatti - maustekurkku - punasipuli ja hyvin pysyi kasassa.

Dippi shottilasissa on kylmää bearnaisea ja burgerin välissä se on lämmitettyä. Nuo jäähtyvät tosi nopeasti, siksi esillepano tulee tehdä nopeasti ja annos on nautittava heti.

Ihania makuhetkiä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti