maanantai 5. huhtikuuta 2010

Aavikon kukka

Oltiin eilen katsomassa Waris Dirien elämästä kertova Aavikon Kukka -leffa. Luojan kiitos en lukenut sitä kirjaa aiemmin, jotta pystyin nauttimaan elokuvaelämyksestä täysillä. Kehyskertomushan tarinalle on, että Somaliassa paimentolaiskylässä asuva tyttö päätyy monen mutkan kautta Englantiin, ja rankkojen kokemusten kautta päätyy huippumalliksi. Sen tuoman julkisuuden kautta hän kertoo kärsimyksistään heimossaan Afrikassa ja herättää keskustelua.

Visuaalisesti leffa oli älyttömän kaunis. Pääosaa esittävä Liya Kebede häikäisi mut kauneudellaan täysin. Jäin välillä tuijottamaan vain hänen upeita piirteitään. Rankatkin kohtaukset oli kuvattu hyvin ja visuaalinen vaikutelma oli kovin vahva. Olin itseasiassa odottanut vähän rankempaakin settiä, joten herkkänahkaisemmatkin saattavat voida uskaltautua tämän helmen katsomaan.
















Reilun pari tuntia kestänyt leffa ei pitkästyttänyt kertaakaan. Ihana brittienglanti lumosi otteeseen koko leffan ajaksi. Tarina eteni sopivaan tahtiin. Tämän elämyksen jälkeen jäi todella ajattelemaan. Ei ole hetkeen tullut nähtyä mitään näin mieleenpainunutta. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti