torstai 15. heinäkuuta 2010

Bravuuri

Harjavallassa vuonna 2000 eräs pieni tyttö alkoi laittaa ruokaa. Hänellä ei ollut kärsivällisyyttä seurata ohjeita resepteistä, vaan teki kaiken mielensä mukaan. Erään tällaisen session kautta syntyi nykyinen bravuuri, kanapasta.

Olen tarjonnur tätä monissa eri tilanteissa perhepäivällisestä treffien kautta illanistujaisiin ja aina ihmiset ovat ainakin väittäneet tykänneensä. ;) Joskus on tullut varioitua tätä reseptiä kevyempään ja terveellisempään suuntaan, mutta samalla on tullut huomattua, että maku kärsii. Eilen tein broilerista normaalisti pitämättömälle Jennille tätä ja päätin, että nyt tehdään ihan viimeisen päälle. Se kannatti, ruoka maistui jopa santsilautasten muodossa. Tähän kohtaan varoitus; tätä ruokaa saattaa tulla syötyä ähkyyn asti, kun ei pysty lopettamaan. Been there, done that.

Kanapasta ja fetasalaatti


Pasta:

1 pussi pastaa (itse käytän vuoroin Gnoccia, Fusillia, Penneä ja Taglietelleä)
Paketillinen (n. 500 g) broilerin fileitä (tällä kertaa oli pehmeä pippuri tms)
1 punainen paprika
1 purkillinen ananasmurskaa
1 kolmio Aurajuustoa tai 1 pss Auramurua
1-2 purkkia ranskankermaa
Pippuria
Currya

Keitä pasta. Leikkaa saksilla broilerit suikaleiksi ja paista pannulla. Pilko paprika ja lisää suikaleiden joukkoon. Sekoita keskenään pastan kanssa. Lisää ananasmurska, aurajuusto ja ranskankerma. Mausta pippurilla ja currylla. (En koskaan käytä muutenkaan suolaa ruuanlaitossa ja tässä aurajuustosta tulee jo ihan tarpeeksi.)

Salaatti:

1 jääsalaatti
1 iso punasipuli
200g kirsikkatomaatteja (torilta sai ihanan makeita)
Fetaa
Krutonkeja

Revi salaatti, leikkaa punasipuli ja sekoita aineet keskenään.

Tämä on sen verran rankkaa pastaa, että myös punaviini sopii seuraksi. ;)

Bon appetit! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti