tiistai 16. helmikuuta 2010

Kouluvaate-show

Tänään kuvat muutamasta koulumekosta. Niitä on niin paljon, että otin muutaman kuvan sieltä täältä. =) Koulumekoissa on tärkeää, että ne ovat mukavia päällä, mutta näyttävät suht asialliselle. Joitakin yksilöitä tulee käytettyä joskus myös pubi-tyylisissä baareissa, joissa kyllä tuleekin käytyä paljon yökerhoja enemmän. Mekot tulee puettua yleensä sukkahousujen/legginsien ja saappaiden/bootsien/tennareiden kanssa fiiliksestä riippuen.

Rakastuin tähän malliin viime vuonna HM:llä, ja pakko se oli sitten saada kolmessa eri värissä.







Tämä kietaisumekko on dagen efter-ostos HM:ltä muutaman vuoden takaa, ja on ollut käytössä hyvin paljon.



Lindexiltä tarttui joskus matkaan tämä hieman hippivaikutteinen mekko. Ostin sen alunperin yhdelle rokkikeikalle, mutta se on sulautunut sopivasti myös kouluvaatteiden joukkoon.




Kuten huomaatte, ruudut ovat lähellä mun sydäntä. Tässä pari paitamekkoa, ensimmäisessä värissä HM:ltä ja toinen Vero Modasta. Tuo toinen on materiaaliltaan hieman ohuempaa ja sileämpää, eka pehmeämpää puuvillaa.






Viimeisessä kuvassa oleva mekko tukee hyvin mun melko suoraa/Y-vartalotyyppiä. Ylipäätään tykkään, että mekko tekee jonkunlaisen optisen harhan vyötärölle, jotta syntisi X-vaikutelma. Se varmaan näkyy aika monesta mekosta.. ;)



Bonuksena; jossain koulun/työn tilaisuudessa voi dress coden vuoksi pukeutua myöskin näin:



Tämä onkin sitten ainoa housut sisältävä asu, jossa viihdyn melkein yhtä paljon kuin mekossa. Housupuku tuo jonkinlaista konservatiivisuutta ja särmää, joka on joissakin tilanteissa paikallaan esim. uskottavuuden lisäämiseksi. =)

Olin Helsingin Matkamessuilla seminaarissa kuuntelemassa Arman Alizadin työvaatetusta koskevaa luentoa. Tässä muutama mieleenjäänyt pointti sieltä:

- Kaikkea voi yhdistää keskenään, jos se näyttää hyvälle. Ei ole olemassa virallisia sääntöjä, kuten että esim mustaa ja ruskeaa tai mustaa ja laivastonsinistä ei saisi yhdistää.
- Crocsit sopivat kesämökille ja lasten hiekkalaatikolle, mutta ei missään nimessä töihin. (Koskien siis aloja, joissa pukeudutaan business-tyylisesti.)
- DressCodea saa rikkoa, jos se ei loukkaa ketään ja näyttää hyvältä. Asiasta kannattaa kysyä tilaisuuden järjestäjältä ongelmien välttämiseksi.
- Kannattaa pitää duunissa varavaatetta jossakin kaapissa, jos esim. tulee yllättävä lähtö asiakkaiden kanssa vaikka iltamenoihin suoraan käymättä kotona.
- Valitse aina oikean kokoiset vaatteet. Miehillä on taipumus valita koon liian suuret ja naisilla koon liian pienet vaatteet.. ;)

Nauttikaa tiistai-illasta!

2 kommenttia:

  1. Sulla on aivan ihania mekkoja! Voisin ottaa noista monet ilomielin omaan kaappiinikin. ;D

    Ja toi housupukukin sopii tosi hyvin, juuri sopivan asiallinen olematta kuitenkaan tylsä. :)

    VastaaPoista